18.8.08

Το νου σας μην πάθετε τίποτε τις αργίες...

Ας πούμε ότι είναι Κυριακή. Ας πούμε ότι βρίσκεσαι κάπου στον Ωρωπό. Ας πούμε, τέλος, ότι χτυπάς κάπου και πρέπει να κάνεις αντιτετανικό ορρό.

Ανοίγεις την ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, και βλέπεις ότι δεν υπάρχει εφημερεύον φαρμακείο στον Ωρωπό, ούτε και σε κανένα άλλο κοντινό μέρος. Για την ακρίβεια, υπάρχει μόνο ένα στην παραλία Μαραθώνα και ένα στην Κηφησιά. Ακολουθεί λούσιμο με κρύο ιδρώτα, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πάει σε ένα φαρμακείο που υποτίθεται πως εφημερεύει και το έχεις βρει κλειστό.

Παίρνεις τηλέφωνο το πλησιέστερο Ιατρικό Κέντρο, και σου λένε ότι δεν έχουν αντιτετανικό ορρό, αλλά μπορούμε να αγοράσουμε έναν ορρό, να τον πάμε εκεί και να μας κάνουν την ένεση. Λες κι ο φαρμακοποιός απ' όπου θα αγοράσουμε τον ορρό (δεν υπάρχει αλλού, άλλωστε) είναι κουλός, και δεν μπορεί να κάνει μια ένεση.

Τελικά, περνώντας μέσα απ' τον Ωρωπό, καθοδόν προς την Κηφησιά, βλέπεις μπροστά σου ανοιχτό φαρμακείο -- απ' αυτά που, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ήταν κλειστά. Οπότε, από καθαρή τύχη και μόνο, κάνεις αμέσως τον ορρό και πας σπίτι σου.

Ερώτηση:

Πόσες μούντζες ρίχνεις;

32 comments:

SofiaX said...

Καταρχάς περαστικά!
Δεύτερον, δεν αγχώνεσαι γιατί μπορείς να κάνεις το αντιτετανικό και μερικές ώρες αργότερα δεν κινδυνεύεις, απλά είναι η ταλαιπωρία...

Αntidrasex said...

άπειρες μούτζες. Αλλά επειδή και εγώ χρειάστηκα πρόσφατα φαρμακείο, διαπίστωσα ότι η ιστοσελίδα του Φαρμ.Συλλόγου είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ως προς τις εφημερίες. Τι να πει κανείς...

cyrus said...

Gloriana, έχεις δίκιο. Εκείνη την ώρα, βέβαια, σου τη δίνει κάπως...

αντιδραστικέ, η αναξιοπιστία σ' αυτό τον τόπο βασιλεύει -- από τα πιο μεγάλα πράγματα μέχρι και τα πιο μικρά...

Αntidrasex said...

μπορεί η Gloriana να έχει δίκιο για αυτό που συνέβει σε εσένα. Όμως καλά κάνεις και ποστάρεις, γιατί αν ήταν κάτι πιο σοβαρό??
Θα αρχίζαμε τα "δεν υπάρχει κράτος, λέμε" ενώ τα πράγματα είναι απλά? Στην τελική, ο Σύλλογος των επαγγελματιών είναι, όχι "οι φίλοι του Φάρμακου"

cyrus said...

Ωραίο!

Σκέφτεσαι να υπήρχε τέτοιος σύλλογος;

An-Lu said...

Μούτζες;;;; Άπειρες! Και την επόμενη φορά αγοράζεις πριν ξεκινήσεις αντιτετανικό ορό και σου μένει στα αζήτητα μέχρι να λήξει ;-)

Περαστικός said...

:(

Lion said...

128 μουτζες

και 10 γιαουρτια

και 5 χαλασμενα αυγα

και 20 τοννους σαπιες ντοματες

Υ.Γ. Η αδερφη μου (νοσοκομα) μου εχει περιγραψει γιατρους που μπαινουν στο χειρουργειο να σε χειρουργησουν με αναμμενο τσιγαρο στο χερι.

Υ.Υ.Γ. Υπαρχει και εμβολιο κατα του τετανου. Η διαδικασια ειναι απλη:
α) ερχεσαι στην Γερμανια
β) κανεις το εμβολιο
γ) γυρνας στην Ελλαδα
Το σημειο (γ) ειναι προεραιτικο.

cyrus said...

Βρε γοργόνα μας, θα πάθω αγκύλωση...

Όχι, Περαστικέ, μη θλίβεσαι -- rage, rage for the dying of the light...

Dralion, εγώ νόμιζα πως το εμβόλιο είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να "πιάσει" ο ορρός (κάναμε και στο στρατό, θυμάμαι). Λάθος νόμιζα;

Όσο για τη Γερμανία, το σκέφτομαι σοβαρά. Έλα, όμως, που το ένδοξο ελληνικό κράτος δεν με αφήνει να ξεχρεώσω τις τράπεζες, αφού συνέχεια επινοεί τρόπους να μου τα πάρει...

Rodia said...

Πω πω ταλαιπωρία...
1. Κανονικά τα φαρμακεία σε μικρά μέρη δεν θα έπρεπε να κλείνουν.
2. Το εμβόλιο διαρκεί μερικά χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα και η κορούλα μου που ξέρει κοιμάται τώρα...
3. Στην Ελλάδα ζούμε από τύχη!
[ωφελεί το κλίμα -αυτό για τον Dralion! υπάρχει προηγούμενο:)))]

Anonymous said...

Να γιατί όσοι πρόκειται να διαμείνουν σε τριτοκοσμική χώρα προνοούν και εμβολιάζονται.

"...απ' αυτά που, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ήταν κλειστά"

Live your myth in Greece!

Anonymous said...

Kathe farmakeio exei mia tampela anartismenei, na sas leei poio efimereyei. Merika me perisia kali thelisi exoun kai xartes me odhgeies poy vriskontai ayta ta farmakeia. Ti internet kai koyrafeksala. O oropos exei ekontades farmakeia, oi blaxoi tha psaksoyn to internet gia na treksoyn sthn kifisia. Mathate ta blog kai to mono poy kanete eine na gkriniazete.

cyrus said...

Ροδιά, όλα από τύχη είναι εδώ...

Reactor, από μύθους, άλλο τίποτε...

Ανώνυμε, δεν μιλάμε για κάποιο μπλογκ που βάζει τα εφημερεύοντα φαρμακεία από προσωπική (γ)καύλα, μιλάμε για την επίσημη ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, η οποία αναφέρει τα ίδια ακριβώς φαρμακεία που αναφέρουν και οι καρτέλες που αναρτώνται στα φαρμακεία -- τις οποίες επίσης φτιάχνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην εντελώς απίθανη περίπτωση που αυτά τα δύο δεν συμπίπτουν, το πρόβλημα είναι του Συλλόγου, όχι δικό μου.

Και να θυμίσω για 583η φορά: Το ειρωνικό υφάκι έχει νόημα όταν συνοδεύει επιχειρήματα, για τα οποία μπορεί να παίξει το ρόλο του αλατοπίπερου. Όταν η ειρωνεία είναι μόνη της και άστοχη, όπως στην προκειμένη περίπτωση, απλά κάνει ρεζίλι εσένα τον ίδιο...

Αntidrasex said...

Εξέφρασα και σε άλλο μπλογκ την ίδια απορία:
Γιατί όσοι θέλουν να διαφωνήσουν και να ειρωνευτούν σε ένα μπλογκ χωρίς επιχειρήματα, γράφουν ανώνυμα?

cyrus said...

Αντιδραστικέ, απλά είναι πιο εύκολο έτσι, καθώς δεν σου μένει η "ρετσινιά".

Περαστικέ, εννοούσα against, βέβαια, όχι for...

Anonymous said...

eno eseis kolympate mesa stin eponymia. tetoia virtual reality.

cyrus said...

Κλασικό ανώνυμο τρολ. Για την ταμπακέρα, τίποτε...

Ανώνυμε, όταν εγώ μπω με το ιντερνετικό όνομά μου (cyrusgeo) σ' ένα άλλο μπλογκ κι αρχίσω να λέω μαλακίες, γίνομαι ρεζίλι, και μου μένει κάποια ρετσινιά. Αν το επαναλάβω πολλές φορές, μου βγαίνει το όνομα, και κανείς δεν θα με αντιμετωπίσει σοβαρά στο εξής. Αν μπω σαν ανώνυμος, κανείς δεν ξέρει ποιος είμαι, και μπορώ να λέω ό,τι παπαριά μου κατέβει.

Ακόμα να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ ανωνυμίας και ψευδωνυμίας;

Anonymous said...

I tampakiera? Olo to post einai ena troll, ta dika moy sas enoxlisan. Ego giati pote den eixa problhma? Na anikso epiteloys ena blog, na anrtiso to erotima kai na apantithi. Mpas kai gino eponymos psebdonymos. Pao sto farmakio, moy leei pio efimerebi se aktina ton 3 xiliometron, me ta podia 10 lepta. An kapoioi psaxnoyn sto internet apo oropo gia na brethoyn stin kifisia, as rotisoyn to kyrion goyglh gia thn apantisi. Erxete kai o allos apo germania kai leei, ekei einai kallytyera, oxi san sto ellanta. As mhn po gia germania kai sparaksoyn kardies.

cyrus said...

Συνεχίζεις την κλασική τακτική των τρολ: κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αγνοείς αυτά που σου γράφουν, και συνεχίζεις το βιολί σου.

1. Το γεγονός πως εσύ δεν είχες ποτέ πρόβλημα με τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν σημαίνει πως και κανείς άλλος δεν έχει. Τουλάχιστον τρεις φορές έχω πάει σε φαρμακείο που, σύμφωνα με την καρτέλα, θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό, και ήταν θεόκλειστο.

2. Πόσες φορές πρέπει να το πω για να το χωνέψεις; Τα εφημερεύοντα δεν τα βρήκα σε κανέναν γούγλη -- τα βρήκα στην επίσημη σελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος φτιάχνει επίσης και τις καρτέλες που αναρτούν τα φαρμακεία.

Anonymous said...

Anarotieme, an antistrepsoyme to erotima, ti tha bgei. Esei den mporis na katalabis, oti tin dikia anapodia den mporis na tin genikebis. Esi exis sinexos provlima, ekatomiria alloi omos oyte to paramikro pote toys. Na stilis ela meil sto farmakeftiko silogo na diamartirithis oti den epitrepete na exoyn xesmeno to internet. Isos kai na xriastis na allaksis se Mac, molis moy ipan oti to OS26 einai to kalitero gia ntepon.

cyrus said...

Η μέρα που τα ανώνυμα τρολ θα μας υπαγορεύουν τι θα γράφουμε και τι δεν θα γράφουμε στα μπλογκ μας δεν έχει έρθει ακόμη.

cyrus said...

Και, για να τελειώνουμε -- σύμφωνα με την απαράμιλλης σοφίας λογική σου, η Αμαλία, ας πούμε, δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση που είχε από τους γιατρούς, αφού εκατομμύρια άλλοι δεν είχαν πρόβλημα. Αν ποτέ χάσεις κάποιον δικό σου (που το απεύχομαι) από λάθος κάποιου γιατρού, ή αναισθησιολόγου, ή φαρμακοποιού, μην τολμήσεις να μιλήσεις γι' αυτό, αφού εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.

Έχω πραγματικά βαρεθεί να απαντάω στις λογικές πλάνες σου -- τις οποίες χρησιμοποιείς επίτηδες, φυσικά. Μην μπεις στον κόπο να συνεχίσεις.

Αntidrasex said...

Αγαπητό troll, είσαι πολύ επίμονο. Είπα ότι τελείωσε το στόρυ με την πρώτη απάντηση του cyrus αλλά εσύ δεν.
1ον) Διάβασες ότι είχα και εγώ πρόβλημα
2ον) 16 Αυγούστου οι εφημερίες έλεγαν ότι εφημερεύει το Φαρμακείο στην άλλη γωνία από το σπίτι μου. Κλειστό λόγω διακοπών. Αφού είναι κλειστό λόγω διακοπών, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ -καθώς και άλλα κοντινά, για τον ίδιο λόγο.
3ον) Αν συγκρίνεις τις εφημερίες πχ των εφημερίδων με αυτές του site, είναι οι ίδιες, αφού από την ίδια πηγή τα πέρνουν όλοι (λογικά τον Σύλλογο).
Άρα, όταν αλλάζει η εφημερία, που είναι πιο έυκολο και γρήγορο να αλλάξει και να το μάθουν όσοι ενδιαφέρονται (εφημερίδες, φαρμακεία κλπ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)? Μάλλον στο ίντερνετ.
Τι λες και εσύ?
4ον) Το ότι συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα (σωστό) δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει κάποιο συστημικό λάθος που προέκυψε λόγω Αυγούστου (αλλαγή εφημεριών) και αυτό, καλό είναι να επισημανθεί.
5ον) Είσαι τρολ, γιατί εσύ ξέρεις που θα μας βρεις για να μας τα "χώσεις" και να μας πεις ό,τι σου κατέβει, αλλά κρύβεσαι πίσω από ένα Anonymous για να πεις την γνώμη σου -εκτός αν ντρέπεσαι για αυτή.
Γεια σου troll (συγγνώμη cyrus, αλλά τα παίρνω με κάτι τέτοια πράγματα).

Anonymous said...

Esi na kanis perisotero sex, oste na pleis se pelagi eponimis psebdonimias. San pesmeno se blepo, kontebis na katarefsis se anonimi atomia.

Anonymous said...

ke gia therapia sto endiameso toy sex, kane ena gyro stin gitonia soy. tha ekplagis kiriolektika posi epaggelmaties iparxun trigiro. Gematos o topos apo farmakia ta opia pote sou den prosekses. Sxedon se kathe gonia apo ena, kai den iperbalo katholou. Kata mia periergi simptosi ke sinomisia, tetia sixamera trollia ine ki afti, i misi kanoyn diakopes ton ena mina, i ali misi ton allo. Toy xronoy antistrofa. Ola afta ta exoyn prokathorisi edo kai xronia. Periergos kosmos eki ekso. Anti na kanoyn sex, asxoloynte me efimeries.

cyrus said...

Ανώνυμε, προφανώς χρειάζεσαι βοήθεια, την οποία δεν μπορείς να βρεις εδώ -- πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό.

Επόμενο σχόλιό σου θα σβηστεί -- τέλος.

spiros said...

θα ξερετε βεβαια οτι ο φαρμακοποιοσ απαγορευεται να κανει ενεσεις, και οσοι κανουν τισ κανουν με δικη τους ευθυνη
Οσον αφορα τη μη τηρηση των εφημεριων καλο ειναι να κανουμε επονυμες καταγγελιες στο ΦΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ,

cyrus said...

Έχεις δίκιο, Σπύρο.

Anonymous said...

ακομα περιμενω μια καταγγελια ΕΠΩΝΥΜΗ στον φαρμακευτικο συλλογο αττικης. οσον αφορα παρατυπιες για τα φαρμακεια αττικης.Γραφοντας ανωνυμα μπορουμε να λεμε οτι θελουμε και να κατηγορουμε οπιον θελουμε

cyrus said...

"Άντρα θέλω, τώρα τον θέλω", ανώνυμε; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κατά παραγγελία -- πρέπει να σου τύχουν.

Και καλό είναι να μη σου τύχουν...

cyrus said...

Α, και τα σχολιάκια κατά της ανωνυμίας να λείπουν -- ειδικά από ανώνυμους...

cyrus said...

Τρίτον: όταν λες την αλήθεια, τι σημασία έχει αν είσαι ψευδώνυμος; Και όταν λες ψέματα, τι σημασία έχει αν σε λένε Κώστα και σε αποκαλούν πρωθυπουργό;