20.5.06

Σκυθρωπότης...

Ο McManus έφυγε.

Ο Νίκος Δήμου έφυγε.

Κάνει και κωλοζέστη.

Ακολουθεί η μοναδική φωτογραφία στον κόσμο που εκφράζει ακριβώς (μα ακριβώς!) πώς νιώθω αυτή τη στιγμή.

29 comments:

Αθήναιος said...

Δείτε λίγο τηλεόραση για να μερακλωθείτε. Για τον κ. Δήμου δεν το πιστεύω. Φεύγει 2 φορές το τρίμηνο.

half-blood_phoenix said...

cyrusgeo όμορφη φωτογραφία. Κάπως έτσι πρέπει να είναι οι φάτσες των περισσοτέρων απο εμάς απο χτες το απόγευμα. Αν εξερέσεις τα troll που έχουν στήσει γλέντι...

Anonymous said...

Awwww.... Τι Κουταβίνο είναι τούτο; There there cyruspuppy... (Χάδια στο κεφάλι, κέρασμα στο στόμα). Εδώ βρέχει, οπότε ίσως και να είσαι τυχερός!

@half-blood_phoenix:
Είχα ακούσει παλαιότερα τον όρο troll... Τί σημαίνει; Είναι οι τύποι που ποστάρουν μαλακίες έτσι για πλάκα;

half-blood_phoenix said...

@ τάκης
Φίλε, ναι στην ορολογία του blog κατέληξαν να σημαίνουν στην καλήτερη των περιπτώσεων αυτό. Μακάρι να ποσταραν μόνο μαλακίες για πλάκα. Δυστηχώς όμως οταν γελοιοποιούν νεκρούς και αρρώστους η πλάκα σταματά.

half-blood_phoenix said...

@cyrusgeo
O ΝΔ επέστρεψε. http://doncat.blogspot.com/

Αθήναιος said...

LOL

Sorry αλλά είναι αστείο. Πάντως μου αρέσει που είναι τόσο παρορμητικός. Άντε να γυρίσει κ ο Μακ να έρθουμε στα ίσια μας.

Μα πώς τον ανακαλύψατε κιόλας;

Π said...

cyrusgeo: Eπειδή συμπαθώ τον Δήμου αλλά αδυνατώ να παρακολουθήσω το πλημμυρισμένο μπλογκ του, μπορείς να μας εξηγήσεις τι και γιατί έγινε; (αν δεν είμαι ο μόνος που δεν ξέρει!)

cyrus said...

Π, η αφορμή ήταν μια αναφορά κάποιου σχολιαστή στο Ολοκαύτωμα (το οποίο προσπαθούσε να μειώσει), αλλά είμαι σίγουρος ότι η αιτία ήταν άλλη: Ο άνθρωπος κουράστηκε τόσον καιρό να γράφει και να διαβάζει τόσες ώρες καθημερινά, και λογικό ήταν. Είχε αυξανόμενο εκνευρισμό τις τελευταίες ημέρες (δεν τον αδικώ, γράφτηκαν κάποια εντελώς "κουφά" σχόλια), και αυτό ήταν απλώς το "άχυρο που έσπασε τη ράχη της καμήλας", για να το πω αγγλομαθώς...

cyrus said...

Αθήναιε, είδα τηλεόραση. Χάρηκα που κέρδισαν οι Lordi (αν και, όπως μπορείς να δεις σε προηγούμενο ποστ, μου την είχε σπάσει μια δήλωση που είχε κάνει ο τραγουδιάρης τους), αλλά βαρέθηκα αφόρητα. Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί ΟΛΑ τα κομμάτια ήταν (μουσικά και αισθητικά) ή δεκαετίας '70 ή δεκαετίας '80;

Φοίνικα, ευχαριστώ για το λινκ. Θα πάω.

Τάκη, το κέρασμα τι θα είναι; Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μπρόκολο σε κρέμα γάλακτος; (Χι-χι-χι!)

Anonymous said...

Άτιμε άντρα! Εγώ πήζω σε προκάτ σάντουιτς και γεννετικώς τροποποιημένες σαβούρες....

Για το cyruspuppy μάλλον θα διάλεγα τα εξής: Για ορεκτικό, μια χωριάτικη ποικιλία απο ξυνό τραχανά & στεγνά όσπρια με ζυμωτό ψωμί και κρασί... Για κυρίως πιάτο, χρυσόξανθες τηγανιτές πατάτες, σαγανάκι, καθαρισμένες γαρίδες, κατακόκκινη χωριάτικη σαλάτα και ένα μικρό συνοδευτικό μπώλ ρεβυθιών με πορτοκάλι... Φυσικά, παγωτό καϊμάκι με σπιτικό βύσσινο για επιδόρπιο...

Ακολουθεί ένα session απο χάδια στην puppy-κοιλιά για να χονέψει το παιδί...

Έ ρε τί σου είναι τα καταπιεσμένα πατρικά ένστινκτα...

Π said...

cyrusgeo: «αναφορά κάποιου σχολιαστή στο Ολοκαύτωμα (το οποίο προσπαθούσε να μειώσει)». Περιορίζομαι σε αναπαραγωγή σχολίου σου από το προηγούμενο post: Ο Χριστός και η Παναγία και οι Άγιοι Απόστολοι!!! - γιατί αλλιώς θα πρέπει να πω κάτι που θα περιλαμβάνει και γενετήσια ρήματα για τους ανωτέρω και για όποιον σχολιαστή είχε το θράσος να το τολμήσει αυτό πιάνοντας στο στόμα του τη μεγαλύτερη και ανατριχιαστικότερη διαστροφή του 20ού αιώνα.

Kαι για να αλλάξω κλίμα: Lordi no.1, Vissi no.9: γιατί αισθάνομαι μιά περίεργη ηδονή απόψε;

Αθήναιος said...

@ όλους: Την Παρασκευή πήγα στον Ντον Κάρλο κ είχα καιρο να κουραστώ κ ν'αποβλακωθώ από την ευχαρίστηση!

Έχουμε κ αυτό το μίνι φεστιβάλ θεάτρου αυτές τις μέρες που μάλλον τυχαία, οι προγραμματισμένες παραστάσεις αποτελούν τις πολλαπλές όψεις της συζητησης της ..εθνικής ταυτότητας, πολύ ενδιαφέρον.

Κοινώς ζω στον κόσμο μου κ επισήμως πλέον όπου δεχομαι επισκέψεις από τους απέξω πολύ συγκεκριμένες μέρες κ ώρες κ με πολύ αυστηρά κριτήρια για ποιους " απ'έξω" βάζω " μέσα".

Έτσι χθες, ενώ είχα εδώ τους συνηθισμένους κολλητούς, άκουγα κάπου στο βάθος το τζέρτζελο. Νταξει. Όχι κ γριά η Βίσση πάντως, ωραία γυναίκα.Εμένα μου αρέσει.

Έκανα όλη αυτή την εισαγωγή μπας κ μου φύγει η αμηχανία για να μην πω το σοκ που μου έχει προκαλέσει ο Don Cat. Ειπαμε, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις αλλά εδώ δεν λάλησε ούτε μισή φορά! Επί της ουσίας, διαβάσατε τί έγραψε; Στην αρχή, όπως κ ο Glenn θεώρησα πως κάποιος τον παρωδούσε όμως ο άνθρωπος παρωδούσε τον ίδιο του τον εαυτό.

Δηλαδή το αντίθετο της αυθεντίας είναι η παρωδία;

Καλά, τη μακαριότητα των σχολιαστών δεν τη σχολιάζω. Πλην του glenn κανείς δεν προβληματίστηκε με αυτά που διάβαζε. "Σεφτές", "με πολύ αγάπη" κ συναισθηματικές ιστορίες για κουνέλια.

Στο μπλογκ του πρώτου επώνυμου έλληνα σκεπτικιστή ( εννοώ σύγχρονου) τα επιχειρήματα έχουν αντικατασταθεί από πολύ αγάπη, σεφτέ κ ατέλειωτα ανέκδοτα, μην πω για τη ad nauseam γατολαγνεία αλλά αυτό το λέω ίσως γιατί σιχαίνομαι τους τρόπους τους γατίσιους, εγώ ο τσοπανόσκυλος.

'Ημουν 16 ετών όταν πρωτοδιάβασα βιβλίο του κ.Δήμου κ αισθάνομαι ευγνώμων γιαυτά που με παρότρυνε να διερευνήσω κ να μάθω μόνος μου.Ε στην τελική από εκείνον κόλλησα την αγάπη για τους Λατίνους. Του είμαι ευγνώμων κάθε που τον βλέπω στην τηλεόραση να κάνει με τα κρεμμυδάκια τους διαφόρους πανίβλακες θρησκόληπτους, ημιμαθείς.

Θα κρατήσω αυτή την εντύπωση κ θα θεωρήσω τα "με αγάπη, σεφτές, γατούλι μου γλυκέ" ένα ατυχές επεισόδιο.

Σόρρυ για το χώρο. Τώρα που λείπει ο Μακ αποφάσισα να έρχομαι εδω να λέω τον πόνο μου.

cyrus said...

Αθήναιε, (σχετικά με τον ΝΔ) έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν είχα διάθεση για κριτική, οπότε μπήκα και άφησα ένα σύντομο ευγενικό σχόλιο. Ο Μακμάνος λείπει πολύ, και ελπίζω να μην λείψει για πολύ. Μπορώ να τον δω και στο μαγαζί του, βέβαια -- είναι πολύ ωραίο άτομο -- αλλά το μπλογκ είναι άλλο πράγμα, όσο να 'ναι...

Εδώ εννοείται πως είσαι πάντοτε καλοδεχούμενος. Και, όπως έχω ξαναπεί, έχουμε καλές σχέσεις με τα σεντόνια.

Π, αισθάνεσαι ηδονή γιατί είσαι διεστραμμένος -- όπως όλοι οι νορμάλ άνθρωποι που γνωρίζω...

Τάκη, θες να με παχύνεις κι άλλο;

Αθήναιος said...

Επειδή δεν αντέχω να διαβάζω παπαριές για το Ολοκαύτωμα κ το Ισραήλ ( των σχολιαστών εννοείται) έφυγα τρέχοντας πάλι για να μην πως στον πειρασμό.

Σε ποια παρουσίαση βιβλίου αναφέρεται;

Περαστικός said...

Παραφράζοντας παλαιότερο ανέκδοτο "Ο Μακμάνους έφυγε, ο ΝΔ έφυγε και εγώ τελευταία δεν αισθάνομαι πολύ καλά...". Ο ΝΔ επέστρεψε πράγματι αυθημερόν (τι νόημα είχε αυτή η κίνηση; Βάζω στοίχημα ότι στα σχόλια, εκεί όπου προκλήθηκε το ζήτημα, πάλι η ίδια θεματολογία και το ίδιο κλίμα από τους ίδιους ανθρώπους θα συνεχιστεί). Αν ήθελε να το αλλάξει αυτό και να επιτρέψει σε κάθε έναν να καταθέτει ένα πολιτισμένο σχόλιο με τις απόψεις του πάνω στα κείμενά του, ας έβαζε moderation, πολύ απλό, επιτρέπει το διάλογο, αλλά αποκλείει τα τρολ. Πάντως, το αρχικό, επίμαχο σχόλιο δεν ήταν από τρολ ούτε δικαιολογούσε αυτή την αντίδραση, ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί κάποιος με το περιεχόμενό του. Δεν μπορείς από τη μία πλευρά να λες ότι θέλεις να γίνεται διάλογος και από την άλλη να αντιδράς έτσι όταν διαφωνείς με μια άποψη, όσο δίκιο και αν πιστεύεις ότι έχεις. Νομίζω ότι κάπως τη βρίσκει με το "φαν κλαμπ". Κάποτε άφηνα και εγώ σχόλια, μέχρι που σταμάτησα οριστικά, δεν μου άρεσε το κλίμα που διαμορφωνόταν. Ελπίζω να επιστρέψει ο Μακμάνους, και εγώ τον επισκεπτόμουν καθημερινά.

yorgos said...

cheer up! το πήραν οι lordi!!!

Π said...

περαστικέ: «O ΝΔ επέστρεψε πράγματι αυθημερόν (τι νόημα είχε αυτή η κίνηση;» Kανένα νόημα δεν είχε, και δεν ταιριάζει σε ώριμο άνθρωπο.

«Βάζω στοίχημα ότι στα σχόλια, εκεί όπου προκλήθηκε το ζήτημα, πάλι η ίδια θεματολογία και το ίδιο κλίμα από τους ίδιους ανθρώπους θα συνεχιστεί». Πήγα από περιέργεια στο νέο μπλογκ και, φυσικά, το στοίχημα το έχεις ήδη κερδίσει...

apousia said...

Κι εγώ σκύλο έχω,μόνο για γατολαγνεία δεν μπορώ να κατηγορηθώ,μα άφησα ''συναισθηματικές ιστορίες για κουνέλια''.
Ίσως γιατί εγώ, όταν κάτι το απαξιώνω,δεν ασχολούμαι καν,δεν γνωρίζω περί τίνος πρόκειται.
Όταν το ΑΠΑΞΙΩΝΩ!
Διαφωνώ είναι άλλο,εκεί είμαι μέσα,με τα αυτιά μου τεντωμένα,σαν του Γιάννου μου,και γράφω ''συναισθηματικές ιστορίες για κουνέλια''.
Μου άρεσε και το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσω..

Φίλε cyrusgeo,ο Ντον γύρισε,δεν κάνει και τόση ζέστη,και η φωτογραφία παραπλανά.
Οι πατσαβούρες-έτσι τα λέω εγώ τα σαρ-πέι-είναι πολύ ευδιάθετα στην ουσία...
Την αγάπη μου!

cyrus said...

Αθήναιε, ο ΝΔ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, μαζί με άλλους δυο συγγραφείς που εντάσσονται στην ίδια σειρά, την Τρίτη στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (οδός Σταδίου, Αθήνα), ώρα 8.00 μμ.

Περαστικέ, συντάσσομαι.

lykojo, είναι κι αυτό μια παρηγοριά...

apousia, δεν είναι σαρ-πέι, νομίζω πως είναι κουτάβι bullmastiff: Είναι μεγαλόσωμα, ήρεμα, ευγενικά και προστατευτικά -- και άψογα με τα παιδιά. Μπορεί να σε ακινητοποιήσει με το στόμα του, αλλά δεν δαγκώνει ποτέ, εκτός κι αν το αφεντικό του είναι αλήτης και το εκπαιδεύσει ειδικά γι' αυτόν το σκοπό.

apousia said...

Λάθος μου,ευχαριστώ για τη διόρθωση!
Ασχολήθηκα -λαθεμένα- με τα περί κουνελιών,γι'αυτό.

Την αγάπη μου,ξανά!

ou ming said...

Κύριοι σχολιαστές, δεν μπορείτε να γράφετε Νίκος Δήμου αντί για εκείνο το ΝΔ; Με πιάνει ανατριχίλα κάθε φορά που το βλέπω.

George Sou said...

Λοιπόν ο ΝΔ επέστρεψε...
Ουδέν πρόβλημα (ελπίζω).
Βέβαια η Γιαγιά του προηγούμενου post, ε!!!, μας την έκανε τη δουλειά.
Που πας κυρία μου και ψηφίζεις Lordi;
Και κάνεις την Αννούλα μας να κλαίει;
Άντε έξω από κανένα σινεμά να απαγορεύσεις το Κώδικα (που θα καταστρέψει και την Ορθοδοξία μας).
Σας τα ’λεγα εγώ. Θα έχουμε θέμα με τα ατίθασα γηρατειά μας...

cyrus said...

apousia, ανταποδίδω.

Ου μινγκ, συμμορφώνομαι.

g help me, δεν μπορώ μονολεκτικά:

Για το "ουδέν πρόβλημα", δες το σχόλιο του Περαστικού.

Τα ατίθασα γηρατειά μας έχουν καβαλήσει άσχημα -- σε λίγο θα κατακλύζουν τα μπαροκλάμπ και οι πιτσιρικάδες θα κάθονται ακούνητοι κι αμίλητοι και θα τους κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό και τις μπύρες στο χέρι...

Αθήναιος said...

Ou ming: Μα ελάτε τώρα, my dear. Ειδικά αν είστε αναγνώστης/θαυμαστής(ρια) του κ.Δήμου δεν θα έπρεπε να σας ανατριχιάζουν οι εκφάνσεις της Δημοκρατίας! Έτσι δεν είναι; :-)

Anonymous said...

Τωρα συγγνωμη σοβαρά μιλάτε ή μιλάς τελος πάντων;
Υπαρχουν απειροι λογοι για να νοιώσει θλιψη καποιος άνθρωπος αλλά για τους συγκεκριμένους λόγους,μάλλον -προσωπικά-μου φαινεται απίστευτο.

I.P.Potis said...

Αν και σεργιανίζω στη μπλογκόσφαιρα για μόλις μισό χρόνο (περίπου), πιστεύω πως τα κείμενα του Δήμου, τα κείμενα καθεαυτά, δεν είναι αντάξια της ανταπόκρισης που χαρακτηρίζεται απο τα comments.

Μάλιστα τολμώ να κάνω και την εικασία πως αν το μπλογκ του ήταν ανώνυμο θα είχε πολύ περιορισμένη επισκεψιμότητα.

Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των περισσοτέρων, να αναζητούν λίγη από τη λάμψη μιας επώνυμης προσωπικότητας.

cyrus said...

regina, δεν ξέρω για σένα -- εμένα, πάντως, η ζέστη με ρίχνει πάρα πολύ...
;-)

ιππότη, τα κείμενά του, από μόνα τους, όντως δεν είναι (συνήθως) κάτι το σπουδαίο -- το σπουδαίο είναι ότι εκφράζονται τέτοιες απόψεις από κάποιον επώνυμο.

Επίσης, είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Νίκο Δήμου -- εξαιτίας του βρίσκομαι τώρα εδώ, και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με γκλαμουριές, τις οποίες απεχθάνομαι.

blade runner said...

@cyrusgeo

κορυφαία άλμπουμ των τελευταίων μηνών (ανεξάρτητα από τη δισκογραφική στην οποία δουλεύω εγώ τα περισσότερα από αυτά):

1. Tool
2. The Raconteurs
3. Yeah Yeah Yeahs
4. Monsieur Gainsbourg Revisited
5. Cat Power

cyrus said...

Το 5 το έχω. Το 4 ούτε που το έχω ακούσει. Ευχαριστώ.